© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Chirokamp 2 Joke-Scindal Wijnegem in Koersel

Van 11 tot 25 juli heeft de Chiro van Wijnegem het kampeerterrein 5 ingepalmd, vlak aan de speeltuin van ‘t Fonteintje. Door de coronamaatregelen waren zij genoodzaakt hun kamp op te delen in twee verschillende kampen die vlak na elkaar plaats vonden op het terrein in Koersel. Vorige week brachten we al kamp nr. 1 in beeld, nu volgt kampt nr. 2.

Jean Beerten

Kamp 2 vond plaats vanaf 18 juli. Op zaterdagochtend verliet kamp 1 de kampplaats, het tweede deel van het kamp arriveerde in de namiddag op het terrein. In de tussentijd hadden de logistieke teams het kampterrein grondig gereinigd om ervoor te zorgen dat de tweede groep op een kraaknet en gereinigd kamp aankwam. Kamp 2 bestond uit 78 deelnemers. Opnieuw vormde dezelfde kookploeg een vaste waarde aan dit kamp.

De eerste dag van kamp 2 begon zoals het weer: schitterend. Dag 2 was de start van een zonnige dag. Zwembadjes werden gevuld en de waterpistolen werden bovengehaald. De Krakjes sloten de dag af aan het kampvuur. Dit keer werden de afdelingen zelf ook echt in aparte bubbels ondergebracht. Eén bubbel bestond uit de Krakjes-afdeling, dit zijn de allerkleinsten (6 tot 8 jaar) inclusief vijf leiders. Daarnaast was er ook nog de Rakwi-afdeling met de 10- tot 12jarigen.

Corona is op dit kamp ver weg en er gaat niet veel plezier en gezelligheid verloren. De leden hebben het echt naar hun zin en Beringen dient als de perfecte locatie om de vele leden een bangelijk kamp te bezorgen.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio