Tips voor een vakantie in eigen gemeente

Tips voor een vakantie in eigen gemeente

In Batsheers kan je, samen met je kids, het landbouwlandschap beleven op de landbouwbelevingsroute. Foto: FrMi

Heers -

Door de coronacrisis zijn we voor de zomervakantie meer dan ooit aangewezen op eigen dorp of streek. Ook in Heers zijn er tal van leuke plekken te ontdekken om op ‘staycation’ te gaan en een echt vakantiegevoel te beleven.

Trek je wandelschoenen aan en ontdek imposante vierkantshoeves, pittoreske kerkjes en mysterieuze grafheuvels. Flaneer langs velden met klaprozen en akkerbloemen, een oerbos, hoogstamplantages, sprookjesachtige kastelen of de mysterieuze Tjenne de Heks. Of beleef samen met de kinderen het landbouwlandschap, gebruik al je zintuigen en ontdek alles over kruiden, fruit en de bodem waar je op loopt. De wandelkaarten voor al deze toffe plekjes kan je aankopen via de dienst toerisme: toerisme@heers.be of 011/48.01.22. Meer info vind je via www.heers.be/toerisme/heerlijk-wandelen.

Ben je eerder een fietsliefhebber? In Heers fiets je door een landschap met sierlijke hellingen, eindeloze boomgaarden en verrukkelijke vergezichten. Vul jouw rugzak vol lekkers en geniet van een heerlijke picknick in het groen. Je kan het aanbod van onze fietskaarten terugvinden op www.heers.be/toerisme/heerlijk-fietsen.

Waar houden we nog van als we met vakantie zijn? Juist, als echte Bourgondiërs genieten we graag van een lekker glaasje en een heerlijk bordje. Ook in eigen gemeente heb je een mooi aanbod van sfeervolle en smaakvolle locaties. Je vindt ze op www.heers.be/toerisme/genieten-van-een-hapje-en-een-drankje.

Frank Missotten


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio