©  Serge Minten

Ook Genk verplicht nu dragen van mondmasker in binnenstad

Genk -

Vanmiddag heeft ook Genk beslist om een mondmasker te verplichten in de winkelomgeving van het stadscentrum. Het gaat om het gebied binnen de Centrumring. Ook in de Shopping 1, 2 en 3 geldt de mondmaskerplicht.

LEES OOK: Hasselt, Tongeren en Sint-Truiden verplichten mondmasker in binnenstad

Gisteren hebben Hasselt, Tongeren en Sint-Truiden de mondmaskerplicht al aangekondigd voor hun binnenstad. Vandaag viel die beslissing ook in Genk. Daar gaat het om het gebied op en binnen de centrumring, en volgende aaneengesloten straten: een gedeelte van de Europalaan – Albert Remansstraat – Burgemeester Gerard Bijnenslaan - (gedeelte) Berglaan – (gedeelte) Grotestraat – Centrumlaan – (gedeelte) Dieplaan en Eerste Cysclistenlaan. De verplichting zal gelden op deze ring en in het binnengebied dat bestaat uit: het Stadsplein, Sint-Martinusplein, Grote markt, (gedeelte) Winterslagstraat, Klokstraat, Marktstraat, Stationsstraat, Rootenstraat, (gedeelte) Molenstraat. De schoppingcentra vallen ook onder de regeling.

 

 ©  Stad Genk

In Beringen is vandaag beslist dat het mondmasker moet worden gedragen in de Boulevard van Be-Mine.

De gemeente Tessenderlo die tot vandaag 27 dagen besmettingsvrij was, komt er ook een mondmaskerplicht. Dat zal zijn in volgende centrumstraten: Neerstraat, Diesterstraat, Stationstraat en Binnenhofplein. Volgende week komen er aankondigingsborden.

 maw


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio