© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Terrassen en chillen in het Molenvijverpark

Het Molenvijverpark is vooral gekend als wandelpark en als geliefde plek voor trouw- en andere foto's. Maar sinds dit jaar kan je er ook tal van andere dingen doen. En dat is best een luxe als corona je dwingt om je vakantie in eigen omgeving door te brengen.

Jef Gabriels

Lang geleden was het Molenvijverpark een nat moerasgebied, dooraderd door de Dorpsbeek die de watermolen voedde - vandaag restaurant De Molen. De molen bestond al in de 9de eeuw en kwam in 1773 in het bezit van de gemeente. Ze zou in werking blijven tot rond 1930. De vijver diende als waterbuffer voor de molen.

Zo'n vijftig jaar geleden werd het stadspark ingericht. De moerassen werden gedempt, de vijver werd behouden en er werd zelfs een tweede aangelegd. De Dorpsbeek kreeg een vaste bedding en voerde vers water naar de visvijver. Verder naar het oosten werd de grote grasvlakte gedraineerd en hersteld, daar kwam later het heempark. Dit stadspark hielp Genk om in 1988 een Europese titel als best bebloemde stad in de wacht te slepen.

Sfeerterras

Dit jaar biedt het Molenvijverpark iets nieuws. Enkele kleinere cafés en horecazaken - die door de coronacrisis veel couverts en zitplaatsen verliezen - baten middenin het park een gezellig sfeerterras uit. Aan water en groen is er geen gebrek en je kan er naar hartenlust loungen, chillen en terrassen. Je kan er zo met de fiets naartoe rijden via het fietspad door het park of je kan parkeren langs de Europalaan.

In het park vind je natuurlijk nog andere leuke dingen: het zonnewijzerpark, de kunstwerken van het Genkse kunstonderwijs en zelfs de steen die destijds - 600 meter onder de grond - de grens aanduidde tussen de mijnconcessies van Waterschei en Winterslag. Er is zelfs een fonkelnieuwe schommelinstallatie, "Swinging outside the Lines"...


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio