© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail:
thumbnail:

Pipowagens in Nomadland in gebruik genomen

In Nomadland, het aangrenzende park naast Labiomista in Zwartberg, bouwden de buurtbewoners vlakbij hun volkstuintjes drie ‘pipowagens’, naar een ontwerp van Koen Vanmechelen. De wagens, die lokale lekkernijen aanbieden, zijn sinds vorige week in gebruik.

Jef Gabriels

Labiomista mocht de voorbije maanden tienduizenden bezoekers ontvangen. En dat is logisch, want het is een ideale plek om tijdens coronatijden te bezoeken. Op de site vind je natuur, kunst en dieren en een beetje wetenschap, en dat alles in openlucht.

Labiomista - de mix van het leven - is echter ook sterk verbonden met de gemeenschap en Nomadland, aan de overkant van de Meeuwerstraat is daar een uiting van. Het verbindt de bestaande volkstuintjes met Labiomista. Er zijn daar picknickplekken, een evenementenweide en sinds kort ook drie pipowagens die lokale lekkernijen aanbieden. Koen Vanmechelen ontwierp ze en ze werden gebouwd door vrijwilligers uit de buurt.

Begin maart kondigde buurtwerk Zwartberg op facebook aan dat de werken aanvingen en begin juli konden de wagens ingehuldigd worden. De eerste wagen is de keuken, de tweede is er voor de drankjes en de derde vormt een podium. Koen Vanmechelen poseerde fier op het podium met de buurtbewoners en de burgemeester.

Aan de pipowagens kan je lokale food and drinks vinden en zelfs kleine openluchtvoorstellingen bijwonen. Deze wagens creëren een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is die zich aan de regels houdt. Een mondmasker dragen hoort er sinds kort dus ook bij.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio