© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Heilig Hartkerk prachtig opgeknapt

Sinds enkele weken is de Heilig Hartkerk van Winterslag opnieuw in gebruik. Acht maanden lang was ze gesloten voor een volledige inwendige renovatie. Het resultaat is mag er zijn: een juweeltje van smaak en met stip de mooiste kerk van Genk en omstreken.

Jef Gabriels

Op 4 oktober 1923 werd de eerste steen van de Heilig Hartkerk van Winterslag gelegd. Tijdens de werken kwam deze steen voorschijn en kreeg die meteen een ereplaats in de inkomhal. Zoals wel vaker het geval is bij grondige renovaties, kostten ook hier de werken die niet zichtbaar zijn het meeste. Het grootste deel van de uitgaven ging naar de stabilisatie van het gewelf dat bovendien geïsoleerd werd en bovenop een nieuwe metalen loopbrug kreeg.

Maar ook de renovatie van het interieur is prachtig. Tijdens een werkbezoek vertelde toekomstig voorzitter van het centraal kerkbestuur Fonny Anthonissen aan schepen van eredienst Ria Grondelaers hoe het hout van de eiken banken gebruikt werd om het priesterkoor en het altaar te bouwen. Dit altaar verschoof overigens naar de overkant zodat mensen die te laat binnenkomen de viering niet storen. Voorlopig is dat geen probleem,: door de coronamaatregelen is het aantal aanwezigen momenteel beperkt tot tachtig, en die zijn allemaal goed op tijd.

Met de onderdelen van enkele oude beschadigde biechtstoelen werd er een nieuwe biechtstoel gebouwd en onder de nieuwe vloer van keramische tegels kwam vloerverwarming. De nieuwe verlichting accentueert de oude beelden, maar ook de moderne designstoelen die wonderwel passen in het geheel. Ook het meubilair van de sacristie werd vervangen. Zo is de kerk weer helemaal gebruiksklaar en kan de parochie zich voorbereiden op de eeuwfeestviering over drie jaar.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio