© Arnaud Wolters

© Arnaud Wolters

thumbnail:
thumbnail:

Junior Team lanceert spelpaketten voor kindvriendelijke horeca

Het Junior Team van 2019 pakte afgelopen weekend uit met hun verwezenlijkingen om Genkse horeca kindvriendelijker te maken. Het Genkse jongerenparticipatieproject bestaande uit 12-jarigen van het zesde leerjaar werkte in 2019 enkele aanbevelingen uit. Deze werden nu eindelijk gerealiseerd. Het gaat om een Genks kaartspel, een spelletjesboekje en website die Genkse kindvriendelijke horeca in kaart brengt.

Arnaud Wolters

Het Genks spel kwam samen met een bijdrage van Horeca Groot Genk tot stand, waarvan Kaatje Goyens (KROK) en Vallina Nelles (O Geros) de voorzitters zijn. Zij stonden bovendien steeds paraat met advies en waardevolle tips voor het Junior Team. Naast het kaartspel werd ook een spelletjesboekje gemaakt. Het team zorgt ervoor dat kinderen een fijne tijd kunnen beleven op restaurant. De illustraties van het kaartspel en het spelletjesboekje komen van Philip Vermeesen.

De ideeën werden bedacht door negen Genkse jongeren. Naast de spelletjes werd ook een deelwebsite ontwikkeld via Visit Genk. Je kan vanaf nu kindvriendelijke horeca terugvinden op www.visitgenk.be/kidsproofhoreca. Op die manier kan je als familie het ideale restaurant uitkiezen voor een familieavondje zonder dat de kinderen zich moeten vervelen. Op de website kan je zien welke restaurants een apart (gezond) kindermenu voorzien, wie met kinderservies werkt en meer.

Junior Team 2019: Flore, Marie, Bryana, Neel, Sena, Wiam, Elise, Daan en Senne

Eerder dit jaar stelde het Junior Team van 2020 al haar aanbevelingen voor rond het thema ‘afval en duurzaamheid’. Ook daar hoopt de stad snel enkele ideeën te kunnen realiseren.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio