COLUMN Met heimwee denken we terug aan Parkies

Print
Hasselt - U moet beslist eens gaan polshoogte nemen in en rond het Kapermolenpark. De laatste handelingen en afwerkingen zijn bijna afgerond. De rest is in handen van de natuur. Gras, planten en boompjes hebben nu eenmaal hun tijd nodig om volwassen en mooi te worden. Het betonnen pad door de vijver is netjes omheind en de wandelpaden zijn verlicht. Kwestie om ’s nachts niet verloren te lopen.

Er is ruimte voorzien als evenementenplein. Echt waar! Hoopgevend en bemoedigend want we missen een en ander in de zomer. Met weemoed en diepe heimwee denken we toch allemaal terug aan de donderdag-zomeravonden met Parkies als heerlijke ontmoetingsplek voor iedereen. Ik heb zelfs het lef om iedereen uit te nodigen het stadsbestuur een e-mail of zelfs een echte brief te sturen met de dringende vraag om het gratis festival terug naar Hasselt te halen. De oeverzwaluwen en vleermuizen die in de buurt een speciaal voor hen gemaakte onderkomen hebben gekregen zullen wel niet content zijn maar ja, je kan niet iedereen dienen hé.
In het midden van het park ligt de ‘citadel’, de volkse benaming voor het uitkijkpunt met een hellend pad. Mooi gemaakt en het nodigt echt uit om de klim te wagen. Als er ooit – ik herhaal ‘als’ – opnieuw Parkies of andere events mogelijk zijn gaan die plaatsjes lang op voorhand gereserveerd worden denk ik.
Een en ander heeft natuurlijk een aardige duit gekost maar geloof me, het is goed besteed. Vlaanderen legt ook een smak duiten op tafel omdat ons Kapermolenpark in 2017 de prijs ‘Natuur in de Buurt’ won. We moeten er goed gebruik van maken. Het is dus hoogtijd om de neus naar buiten te steken en het kot tijdelijk te verlaten. Kapermolen biedt je alle kansen om te genieten met voldoende ruimte tussen elkaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio