Trossard verzekert zich met Brighton van verlengd verblijf in de Premier League

Print
Trossard verzekert zich met Brighton van verlengd verblijf in de Premier League

Foto: EPA-EFE

Brighton & Hove Albion en Newcastle United hebben maandag op de 37e en op een na laatste speeldag in de Premier League de punten gedeeld. De partij eindigde op 0-0. Brighton, met onze landgenoot Leandro Trossard en ex-Club Brugge keeper Mathew Ryan de hele partij tussen de lijnen, is dankzij het punt gered.

Beide teams hielden mekaar de hele partij in de tang en doelpunten bleven uit. De scoreloze draw levert Brighton volgend seizoen opnieuw een plek op in de Premier League. Trossard en co staan met 38 punten op de vijftiende plaats en zijn hiermee zeker van het behoud. Newcastle (44 ptn) staat dertiende. Brighton trekt op de laatste speeldag naar Burnley. Newcastle speelt gastheer voor kampioen Liverpool.

Dendoncker blijft op koers voor Europees voetbal

Wolverhampton heeft de punten thuisgehouden tegen Crystal Palace. Het team van Leander Dendoncker haalde het met 2-0. Podence (41.) zette Wolverhampton vlak voor rusten op rozen met de 1-0. Toen Castro (68.) halfweg de tweede periode verdubbelde, was de partij gespeeld. Crystal Palace kon nadien niet meer reageren.

Dendoncker speelde in het winnende kamp de hele partij. Bij Crystal Palace ontbrak Christian Benteke. De aanvaller kreeg 12 juli na het laatste fluitsignaal tegen Aston Villa rood, nadat hij betrokken raakte in een opstootje. Daardoor mist hij de laatste wedstrijden van het seizoen.

Trossard verzekert zich met Brighton van verlengd verblijf in de Premier League
Foto: AP

Wolverhampton staat in de stand op de zesde stek met 59 punten en blijft op koers voor Europees voetbal. Palace hangt in de grijze middenmoot met 42 punten.

Wolverhampton sluit de Premier League volgende zondag af met een trip naar Chelsea, Crystal Palace ontvangt Tottenham. De Wolves zijn ook nog actief in de achtste finales van de Europa League, waar ze begin augustus in de return Olympiakos Piraeus bekampen. De heenwedstrijd in Griekenland eindigde vlak voor de coronapandemie losbrak op 1-1.