© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail:
thumbnail:

Iedereen terrast in de Vennestraat

Dit jaar geen 'Vollebak Vennestraat'. Maar de handelaars en bezoekers van deze straat van de smaak laten het aan hun hart niet komen. Elke zaterdag en zondag wordt de straat autovrij en gaan de terrassen open. Echt gezellig is het er dan.

Jef Gabriels

Vollebak Vennestraat werd de voorbije jaren uitgebouwd tot een echte publiekstrekker. De weekends van eind augustus en begin september gonsde het er van bedrijvigheid en belangstelling. Je kon er bij goed weer over de koppen lopen.

Door corona kan dat dit jaar uiteraard niet. Maar die van de Vennestraat hebben er, samen met het stadsbestuur, iets op gevonden. Zowel in juli als in augustus wordt de straat (tussen Hoefstadstraat en C-mine) van zaterdag in de vroege ochtend tot zondagavond middernacht afgesloten en autovrij gemaakt.

De gekende plantenbakken staan er en na de zaterdagmorgenmarkt worden ook de tafels uitgezet. Kortom, de Vennestraat en een stukje Hoefstadstraat worden één groot terras. De handelaars zijn in 't weekend allemaal bereikbaar en ze bedienen hun klanten in superveilige omstandigheden. Het is heel eenvoudig: je bezoekt de straat te voet, met fiets of step, je bestelt bij een van de zaken in de straat een hapje of een drankje en je installeert je op het terras.

Terrassen zijn er voldoende, en anders zet je je gewoon aan een van de lange tafels die midden op de straat zijn opgesteld. Als je zeker wil zijn van een plaatsje, zeker bij mooi weer, dan reserveer je best vooraf bij een van de horecazaken. Een geweldige manier om een weekendje Genk te vieren.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio