© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail:
thumbnail:

Genk, stad van bubbelboxen

De horeca heeft heel lang moeten wachten vooraleer ze uit het coronadal mocht klimmen. Nu dat eindelijk mag gaan ze er in het centrum van de stad dan ook flink tegenaan. De zaken krijgen een extra boost van het stadsbestuur: terrassen is de boodschap en daar wordt een mooie omgeving voor geschapen.

Jef Gabriels

Bij veel restaurants en zeker bij de cafés stond het water aan de lippen aan het einde van de quarantaine. Die zaken moeten het vooral hebben van de gezelligheid en precies die gezelligheid werd door corona vakkundig verpest. Toen de horeca eindelijk weer in actie mocht schieten was dat een reden om de gezelligheid op een veilige manier opnieuw op te bouwen.

Terrassen zijn bij uitstek plekken waar je het aangenaam kunt maken en ook afstand kunt houden. Heel wat zaken breidden hun terrassen dan ook uit zodat de veiligheid kan gewaarborgd worden. Ze kregen daarbij de steun van het stadsbestuur dat 'bubbelboxen' en mooie scheidingswanden in plexiglas ter beschikking stelt, opgevuld met groene beplanting.

Het concept is in feite heel eenvoudig: een houten kubus met aan de bovenbalken een sierlijk zeil dat een beetje bescherming biedt tegen zon en regen en waar je op veilige afstand van elkaar zit.

Zo krijg je hele bubbelterrassen die echt wel sfeer brengen in de straat. Het Sint-Martinusplein en de markten zien er feestelijk uit. Nu is het alleen maar hopen dat corona niet spoorslags terugkomt en we nog wat mooie zomer krijgen, want pas dan komen terrassen helemaal tot hun recht.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio