Dit weekend 90% hotels aan kust volgeboekt: hoogste bezettingsgraad na heropstart

Print
Dit weekend 90% hotels aan kust volgeboekt: hoogste bezettingsgraad na heropstart

Echt warm is het aan zee nog niet geweest, toch komen er dit weekend veel Belgen naar de kust. Foto: Photo News

De logiessector aan de kust noteert voor het komende verlengd weekend de hoogste bezettingsgraad sinds de heropstart na de lockdown. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer donderdag. Door het voorspelde mooie weer en de Nationale Feestdag verwacht de kust heel wat volk. Zo noteren kusthotels al een bezetting van 90 procent.

Met het voorspelde zonnige verlengde weekend in het vooruitzicht verwacht de kust heel wat volk. De logiessector noteert alvast de beste bezettingscijfers sinds de heropstart na de coronalockdown. Zo zitten kusthotels al op een bezetting van 90 procent. Ook de sector van de vakantiewoningen doet het goed met een gemiddelde bezetting van 80 procent. De campings aan de kust krijgen vooral Belgen en Nederlanders op bezoek en noteren een gemiddelde bezetting van 75 procent.

1 op 5 wil naar zee

Daarnaast worden ook heel wat dagtoeristen verwacht aan zee. Volgens een online panelbevraging van iVox heeft 20 procent van de Belgen de intentie om de komende zeven dagen naar de kust te komen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van eind juni. Het gaat daarbij zowel om dagjestoeristen, verblijfstoeristen als tweedeverblijvers. “De Belg kiest nog altijd graag voor een vertrouwde bestemming als de kust. De periode rond 21 juli is traditioneel een toeristische topper. Ook de voorspelling van goed weer zorgt voor sterke belangstelling van vooral Belgische toeristen”, aldus Liesbet Billiet, regiomanager van de kust bij Westtoer.

Om alles veilig te laten verlopen, adviseert Westtoer de kusttoeristen om de druktebarometer goed te raadplegen en ook rustige plaatsen te bezoeken. Volgens alle beschikbare gegevens verwacht Westtoer voor het verlengd weekend op verschillende plaatsen aan de Kust code geel. Dat betekent dat het op bepaalde plaatsen druk kan zijn.

Wie alle veiligheidsmaatregelen per kustgemeente wil nalezen of de druktebarometer wil raadplegen, kan dat op www.dekust.be.