©  AFP

Nascar-fans liggen niet wakker van corona: 20.000 toeschouwers wonen race in Tennessee bij

Bron: BELGA

Meerdere duizenden fans hebben ter plekke een Nascar-race van de in de Verenigde Staten erg populaire autosportcompetitie bijgewoond. Volgens het Amerikaanse persbureau AP zakten ongeveer 20.000 supporters af naar de Bristol Motor Speedway in de staat Tennessee. Het zou dan gaan om de grootste mensenmassa bij een sportevent in de VS sinds de uitbraak van de coronapandemie.

 

 ©  AFP

De toeschouwers moesten woensdagavond (lokale tijd) alleen wanneer ze de tribunes betraden een mondmasker dragen. Eens op hun zitplaats was dat geen vereiste. De tribunes van de Bristol Motor Speedway hebben een capaciteit van 140.000 fans.

De wedstrijd zou eerst doorgaan in South-Carolina, maar door de daar geldende maatregelen zouden er geen toeschouwers worden toegelaten. Daarom besloot Nascar om naar Tennessee uit te wijken aangezien de regulering daar minder strikt is.

De VS is bijzonder hard getroffen door de coronapandemie. Het land telt wereldwijd het hoogste aantal positieve gevallen en daar komen dagelijks tienduizenden nieuwe besmettingen bij. Meer dan 3,4 miljoen Amerikanen liepen de voorbije maanden een coronabesmetting op.

(belga)

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's