©  via REUTERS

Reisbureau Nordic start procedure tegen Belgische overheden: “Meer dan miljoen verloren”

Reisbureau Nordic is van plan gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de overheden in ons land. Het is gespecialiseerd in reizen naar Scandinavische landen, en zag naar eigen zeggen veel inkomsten wegvallen door de onduidelijke communicatie van die overheden. Dat zegt zaakvoerder Maarten Raes bij VRT Nieuws.

“Vorige vrijdag heeft de regering laten weten dat Zweden op code groen gezet werd en alle reizen naar daar mogen doorgaan”, zegt Raes. “Zondagavond krijgen wij dan bericht dat Zweden op code rood stond en nu hebben wij alle klanten moeten bellen met de melding dat wij bij wet verplicht zijn om hen te repatriëren en naar huis te brengen. Nog eens drie dagen later krijgen wij te horen dat Zweden op code oranje komt en dat de Belgen toch mogen reizen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat wij meer dan één miljoen euro zijn kwijtgespeeld door de huidige situatie.”

Raes bekijkt donderdag met zijn advocaten welke gerechtelijke stappen hij kan nemen. “Voor mij is België op dit moment een schip met tien kapiteins waarvan eigenlijk niemand kapitein is.”

 (gjs)

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's