Stad Peer waarschuwt voor oplichters: “Ze vragen vooral aan ondernemers gegevens”

Stad Peer waarschuwt voor oplichters: “Ze vragen vooral aan ondernemers gegevens”

Foto: Dick Demey

Peer -

De stad Peer waarschuwt voor oplichters die gegevens en geld vragen voor de zogenaamde opmaak van een stadsplan. “Het gaat om oplichters die vooral bij ondernemers gegevens opvragen”, luidt het.

“Kreeg je al een voorstel om je adresgegevens te controleren in een stadsplan of bijvoorbeeld beroepengids? Heb je onlangs een factuur gekregen met het voorstel domeinnamen voor je activiteit terug te kopen? Heb je bezoek of telefoon gekregen van een ronselaar die je voorstelde om reclame te maken in een regionaal blad? Onderteken niets, betaal niets. Lees zeker de kleine lettertjes en wees op je hoede voor warrige informatie en e-mails met schrijffouten. Als je twijfelt, onderteken dan niets”, informeert de stad Peer.

Via de website www.economie.fgov.be –tik in de zoekbalk ‘bedrijfsoplichting’ en kies ‘bedrog beroepengids’- vind je meer info en een lijst van verdachte maatschappijen. “Dit keer gaat het over ‘Media Service 24’. Als de stad Peer een stadsplan of gids opstelt, worden handelaars of ondernemer eerst per officiële brief op de hoogte gebracht.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio