Real Madrid vraagt fans eventuele titel thuis te vieren

Print
Real Madrid vraagt fans eventuele titel thuis te vieren

De fans van Madrid wordt gevraagd thuis te vieren. Foto: AFP

Het bestuur van Real Madrid vraagt de supporters van de club donderdag bij het binnenhalen van de Spaanse landstitel niet naar het centrum van de stad te komen. Normaal gesproken is het Plaza de Cibeles het decor bij voetbalfeesten van “de Koninklijke”, maar dat is nu vanwege de maatregelen tegen het coronavirus niet de bedoeling.

“We zijn ons allemaal bewust van de moeilijke situatie en de inspanningen die in de hele samenleving worden geleverd om de impact van de pandemie tegen te gaan. Ook voetbal speelt hierin een rol en met ieders hulp zijn we erin geslaagd om de competitie in extreem complexe omstandigheden te hervatten. Real Madrid dankt de leden en supporters van de club bij voorbaat voor hun begrip”, plaatste de club van Eden Hazard en Thibaut Courtois dinsdag op zijn website.

Real Madrid won alle negen competitieduels sinds de hervatting van de competitie na de coronastop. Met nog twee speeldagen te gaan is de voorsprong op eerste achtervolger Barcelona vier punten. Een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Villarreal volstaat daardoor donderdag voor Real voor een 34e landstitel, de eerste sinds 2017.