Geen quarantaine meer aanbevolen voor wie terugkeert uit zone met code oranje

Print
Geen quarantaine meer aanbevolen voor wie terugkeert uit zone met code oranje

Zonnekloppers op het strand van Gandia, Spanje. Foto: AFP.

Voor reizigers die in deze coronatijden terugkeren uit een zogenaamde oranje zone is geen quarantaine meer aanbevolen. Sciensano heeft zijn advies daarvoor aangepast. Wel wordt hen gevraagd extra waakzaam te zijn op het verschijnen van symptomen.

Als er zich symptomen ontwikkelen die kunnen wijzen op Covid-19 wordt reizigers die terugkeren uit een oranje zone gevraagd om hun huisarts te contacteren en de reisgeschiedenis te vermelden. Reizigers die terugkeren uit oranje zones moeten enkel getest worden bij het ontstaan van symptomen die kunnen wijzen op Covid-19.

De FOD Buitenlandse Zaken raadt reizigers aan om de reisadviezen te controleren op de website diplomatie.belgium.be en zich in te schrijven op TravellersOnline.

Dinsdagochtend waren de oranje zones in Europa: het Oostenrijkse Oberösterreich, Bulgarije, Kroatië, Aragon en Catalonië in Spanje, Trento in Italië, Luxemburg, Algarve en Alentejo in Portugal, Moravskoslezský in Tsjechië, Slaskie in Polen, Romenië, Midland, North East, Yorkshire, Noord-Wales en Noord-Ierland in het Verenigd Koninkrijk en Ticino in Zwitserland.