Gemiddeld aantal besmettingen stijgt opnieuw: vooral in Limburg en Antwerpen

Print
Gemiddeld aantal besmettingen stijgt opnieuw: vooral in Limburg en Antwerpen

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen per dag in de afgelopen zeven dagen is gestegen met 11 procent tegenover de week ervoor. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Sciensano. Per dag waren er gemiddeld 95,3 besmettingen. België telt nu 62.781 besmettingen, 74 meer dan het aantal dat Sciensano maandag communiceerde.

De stijging doet zich vooral voor in de provincies Antwerpen en Limburg, met respectievelijk 36 en 34 nieuwe bevestigde gevallen. “De verhoging met gemiddeld 95 nieuwe gevallen per dag lijkt zich te beperken tot bepaalde provincies”, zegt Sciensano. De meeste infecties komen voor onder de actieve bevolking, tussen 20 en 59 jaar dus.

In Limburg lijkt Heusden-Zolder het zwaarst getroffen, met 20 gevallen op zeven dagen tijd. Geëxtrapoleerd naar 100.000 inwoners gaat het om 59 gevallen. In Antwerpen wordt klassement aangevoerd door Boom. Daar zijn de voorbije week 8 gevallen opgedoken, maar geëxtrapoleerd naar 100.000 inwoners zijn dat er 44. Houthalen-Helchteren komt op die manier uit op 39 gevallen, Wevelgem op 35 besmettingen. In West-Vlaanderen scoren twee kleinere gemeenten, met minder dan 10.000 inwoners, op die manier bijzonder hoog. In Lendelede zijn 5 gevallen geregistreerd, in Ledegem 8. Als die cijfers geëxtrapoleerd worden gaat het om respectievelijk 87 en 83 gevallen.

Maandag werden ook 9 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat brengt het totale aantal hospitalisaties door het virus op 17.899. Er lagen maandag nog 138 mensen in het ziekenhuis, van wie 23 op de intensieve zorgen. Het gemiddelde aantal hospitalisaties per dag bedroeg de afgelopen week 10,1, een daling met 9 procent tegenover een dag eerder.

Het aantal overlijdens bedraagt gemiddeld 1,2 per dag, een daling met 66 procent ten opzichte van een week eerder.

Nieuwe Video's