Wouters (midden) werkte in het verleden met en voor Sven Nys  (r). 

Wouters (midden) werkte in het verleden met en voor Sven Nys (r). ©  ISOSPORT

Uitgerangeerde ploegleider Kris Wouters gaat aan de slag bij Creafin-Fristads

Kris Wouters (52) gaat per direct aan de slag als ploegleider bij Creafin-Fristads, één van de satellietteams van de broers Roodhooft. Door het vertrek van Bart Wellens naar Wanty Groupe Gobert had het team nood aan een bijkomende leidinggevende kracht. Wouters werd begin dit jaar aan de kant geschoven bij Telenet Baloise Lions.

Kris Wouters zal bij zijn nieuwe werkgever een tandem vormen met de Nederlander Camiel van den Bergh. Wouters brengt tien jaar ervaring mee als coach op het hoogste niveau. Bij Creafin-Fristads zal hij de coaching en begeleiding van de dames elites en de beloften op zich nemen. Daarnaast zal hij alle beloften van de overkoepelende structuur van de broers Roodhooft begeleiden in de stap naar het profcircuit.

“Ik ben blij dat ik opnieuw binnen een team kan werken”, vertelt een opgeluchte Wouters. “Het feit dat ik terecht kom in een omgeving die ver staat op het gebied van training en performance en dat ik ook mijn ding kan doen als coach, is belangrijk. Dat ik met elites en jeugd kan werken bij zowel dames als heren, maakt dit een ideaal plaatje.”(gvdl)