Buitenlandse Zaken publiceert nieuwe lijst met ‘rode zones’: verplichte quarantaine voor wie uit Zweden komt

Print
Buitenlandse Zaken publiceert nieuwe lijst met ‘rode zones’: verplichte quarantaine voor wie uit Zweden komt

Foto: Anadolu Agency via Getty Images

De FOD Buitenlandse Zaken heeft zondag een nieuwe lijst gepubliceerd met zogenaamde ‘rode zones’. Naar zo’n ‘rode zone’ vertrekken is verboden. Indien u zich daar bevindt, moet u bij uw terugkeer verplicht in quarantaine en een test ondergaan. Ook nieuw is een lange lijst met ‘oranje zones’.

Ter herinnering: Buitenlandse Zaken kent de EU-landen verschillende kleurcodes toe. Deze geven aan hoe het gesteld is met de pandemie in dat land. Deze lijst is opgesplitst in ‘vertrek’ en ‘terugkeer’.

Als u terugkomt uit...

LEES OOK. Boete tot 4.000 euro voor wie quarantaine negeert na terugkeer uit rode zone

Indien u terugkeert uit Zweden, het Britse Leicester en bepaalde regio’s in Spanje en Portugal (zie lijst hieronder) moet u twee weken in quarantaine en een test ondergaan.

Daarnaast publiceerde de FOD ook een lijst met zogenaamde ‘oranje zones’. Wie daar op vakantie gaat, moet bij terugkeer ‘verhoogde waakzaamheid’ aan de dag leggen, aldus de FOD.

Het gaat om de Oostenrijkse deelstaat Oberösterreich, Bulgarije, Kroatië, de Spaanse regio Aragon, Luxemburg, het Italiaanse Trente, De Algarve en Alentejo in Portugal, het Zwitserse kanton Ticino, Roemenië, de Tsjechische regio Moravië-Silezië (Moravskoslezský), de Poolse regio Slaskie en de Britse regio’s Midland, North East & Yorkshire, Northern Wales en Noord-Ierland.

Let op: deze lijst wordt regelmatig geüpdatet. De meest recent vindt u hier.

Als u vertrekt naar...

Vertrekken naar Zweden, Malta, Noorwegen en Finland is momenteel niet mogelijk. Ze zijn door de FOD toegevoegd aan de lijst met ‘rode zones’. Dit omdat de landen zelf reisbeperkingen hebben ingesteld. Niet-essentiële reizen zijn dus niet toegelaten.

Ook in Portugal zijn er ‘rode zones’ voor vertrekt. Het gaat om de regio’s Amadora, Odivelas, Sintra, Loures en Lissabon. In Spanje zijn het district Segrià (Catalonië) en het district La Mariña (provincie Lugo, Galicië) rood bevonden. In het Verenigd Koninkrijk is de stad Leicester een ‘rode zone’.

Bij vertrek

Zo zijn Zweden, Malta, Noorwegen en Finland nu ‘rode zones’ voor wie vertrekt. Dat wil zeggen dat niet-essentiële reizen naar die landen formeel verboden zijn. Tevens zijn er in Portugal ‘rode zones’. Het gaat om de regio’s Amadora, Odivelas, Sintra, Loures en Lissabon. In Spanje zijn het district Segrià (Catalonië) en het district La Mariña (provincie Lugo, Galicië) rood bevonden. In het Verenigd Koninkrijk is de stad Leicester een ‘rode zone’.

Bij terugkeer

Indien u terugkeert uit Zweden, het Britse Leicester en bovengenoemde regio’s in Spanje en Portugal moet u twee weken in quarantaine en een test ondergaan.

Nieuwe Video's