Pas Geopend: Hoeve De Brieser

Pas Geopend: Hoeve De Brieser

”We hopen dat iedereen op vakantie gaat in eigen land”, zeggen Valère Hustings (65) en Marc Meers (48) van Hoeve De Brieser. Foto: FrMi

Heers -

In het pittoreske Mettekoven, hartje Haspengouw, ligt de imposante Hoeve De Brieser. Deze volledig gerenoveerde vakantiehoeve uit de achttiende eeuw biedt de gasten een oase van rust en tal van ontspanningsmogelijkheden.

Op 16 maart openden zaakvoerders Valère Hustings (65) en Marc Meers (48) de grote poort van hun nieuwe vakantiehoeve. “Om die enkele dagen later direct weer te sluiten toen de lockdown inging”, glimlachen ze. “Sinds 8 juni zijn we weer open en zien we de boekingen stilaan binnenstromen. We hopen dat iedereen op vakantie gaat in eigen land.” Hustings, aannemer van beroep, heeft dan ook kosten noch moeite gespaard. “Ik heb deze hoeve twintig jaar geleden aangekocht, op dat moment was die redelijk in verval en waren er grote verbouwingen nodig. Uiteindelijk hebben we, stap voor stap, bijna alles verbouwd en zijn enkel de buitenmuren blijven staan. De bedoeling was om op mijn 65ste een alternatief hebben. Nu is onze hoeve bijna volledig af en ben ik net 65 geworden, dus qua timing zit het helemaal goed”, lacht Valère. Schoonbroer Marc staat in voor de uitbating. “Ik ben de eerste contactpersoon voor onze gasten. Als voormalige cafébaas vind ik het fijn om met mensen om te gaan en hen in de watten te leggen.”

Paardenliefhebbers

Pure rust en ontspanning zijn de sleutelwoorden in Hoeve De Brieser. Op de charmante binnenkoer springen het verwarmde buitenzwembad en vijvertje snel in het oog. “Er is ook een binnenzwembad en aanpalende wellness met jacuzzi, sauna en infraroodcabine. Onze gasten kunnen overdag gratis van de wellness genieten, ’s avonds kan die privé afgehuurd worden”, vertelt Marc. “Voorts hebben we een ontbijtruimte met bar, een animatieruimte met gezelschapstoestellen voor zowel jong als oud en een fitnessruimte.” Ook aan bedrijven wordt er gedacht. “We beschikken over een zaal voor meetings, seminaries of teambuildings tot 25 personen. Zij kunnen hier binnenkort ook blijven slapen in een van onze studio’s die we aan het afwerken zijn.” Op dit moment kunnen de gasten al terecht in een vakantiewoning voor acht personen en vijf gastenkamers. Die gastenkamers hebben allemaal een bijzondere naam. “Ze verwijzen naar één van de trekpaarden die jaren geleden in deze hoeve gekweekt werden om op de akkers te werken”, weet Valère. “Paardenliefhebbers kunnen trouwens hun eigen paard hier op stal zetten. De hoeve beschikt over zes paardenstallen met een uitloopweide en een ruime parking voor paardentrailers. En rustige wandelpaden zijn er genoeg in de omgeving.”

Praktisch:

Hoeve De Brieser

Winningstraat 1A, 3870 Heers (Mettekoven)

011/75.07.49

info@hoevedebrieser.be

Website: www.hoevedebrieser.be

Facebook: Hoeve De Brieser

Open: “Eigenlijk altijd omdat we er ook wonen, wel graag een seintje vooraf”, aldus Valère.

Frank Missotten


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio