Voormalig wereldkampioen snowboarden verdronken voor Australische kust

Print
Voormalig wereldkampioen snowboarden verdronken voor Australische kust

Foto: EPA-EFE

De Australiër Alex ‘Chumpy’ Pullin, tweevoudig wereldkampioen snowboarden (snowboardcross 2011 en 2013), is tijdens het speervissen voor de Australische Gold Coast verdronken. Zijn lichaam werd gevonden door een duiker, zo melden lokale media woensdag. Het nieuws werd intussen bevestigd door leden van het Australisch Olympisch Comité.

De 32-jarige Pullin nam voor Australië ook drie keer deel aan de Olympische Spelen (2010, 2014 en 2018). In het Russische Sotsji was hij zes jaar geleden de Australische vlaggendrager.

Volgens de lokale politie in Queensland verloor de man het bewustzijn terwijl hij aan het zwemmen was. Een duiker lokaliseerde vervolgens zijn lichaam op de zeebodem, waarna de hulpdiensten verwittigd werden. Reanimatie op het strand mocht echter niet meer baten.

“Het is een erg droevige dag voor ons allen”, reageerde Ian Chesterman, die Australisch delegatieleider was op de Winterspelen van Vancouver, Sotsji en PyeongChang. “Chumpy was een echte kampioen die zijn sport oversteeg. Een natuurlijke leider met veel charisma. Hij heeft heel wat bijgedragen aan de ontwikkeling van wintersporten in ons land. Zijn impact op de olympische sport was immens. Dat mogen we nooit vergeten.”