©  BELGA

Slechts één wedstrijd vrouwenvoetbal om de twee weken live op tv: “Lat niet te hoog leggen”

Voor het eerst nam de Pro League in de tender voor de mediarechten ook de Super League vrouwenvoetbal op. Rechtenhouder Eleven Sports zal komend seizoen elk weekend de samenvattingen van de wedstrijden geven. Slechts een keer om de twee weken wordt een wedstrijd ook live uitgezonden, zo bevestigde Pierre François, CEO van de Pro League, dinsdag.

Bron: BELGA

Voor het eerst komen wedstrijden van de Super League, die uitgebreid werd van zes naar tien vrouwenteams, live op de televisie. In overleg met Eleven Sports werd wel afgeweken van het oorspronkelijke plan om elke week een wedstrijd live uit te zenden. Er komt wel een samenvattingsprogramma van de vijf wedstrijden per speeldag, maar er zal slechts om de veertien dagen een match op tv te volgen zijn.

“De Super League is in volle ontwikkeling. Dit is een grote stap, want eigenlijk vertrekken we vanaf nul. Daarom is het misschien beter om de lat niet meteen te hoog te leggen”, verklaart François op een persconferentie in Diegem. De CEO van de Pro League denkt bijvoorbeeld aan de wedstrijdkwaliteit, maar ook aan de terreinen waarop de duels uit de Super League worden afgewerkt en de verlichting van die velden. “We willen consistent matchen van hoge kwaliteit aanbieden, bij voorkeur op het hoofdterrein.”