Aangeboden door Infrabel

Switch in je job naar duurzaamheid en innovatie

De coronacrisis plaatste de meer dan 10.000 medewerkers van Infrabel - net als ieder ander bedrijf - voor een onverwachte en onvoorspelbare situatie. Maar de Belgische spoorweginfrastructuurbeheerder schakelde snel en krachtig: iedereen bleef aan de slag, dankzij een flexibele jobinvulling op maat. Logisch, want ook tijdens een pandemie moeten treinen klokvast blijven rijden. En goed nieuws: Infrabel blijft uitkijken naar nieuw talent.

Infrabel – Jobat

Karolien is recruiter voor ICT en HR, twee grote afdelingen binnen Infrabel mét volop jobmogelijkheden. “Infrabel staat voor technologische innovatie met een belangrijk maatschappelijk doel”, vertelt ze. “Het onderhoud en de vernieuwing van sporen, bovenleidingen, bruggen en tunnels garandeert duurzame mobiliteit voor iedereen. Onze spoorinfrastructuur behoort tot de modernste van Europa.”

AI, data-analisten en developers

“ICT is echt de backbone van Infrabel”, benadrukt Karolien. “Technologie en innovatie zie je in onze projecten rond automatisch rijdende treinen. Of in het Europese automatisch veiligheidssysteem European Train Control System (ETCS). Maar we hebben ook een hele grote algemeen ondersteunende IT-afdeling. Data-analisten, developers van applicaties… Infrabel biedt je als ICT’er stabiliteit, carrièremogelijkheden en een brede horizon. Minstens even breed als die van een ICT-consultant in een privébedrijf.”

Een technische of administratieve job dichtbij huis

De meeste jobs op afdelingen zoals Finance, HR of Legal vind je op de Infrabelhoofdzetel achter het Brusselse Zuidstation, maar als technisch medewerker werk je vanuit een Logistiek Centrum Infrastructuur (LCI) nabij een Belgisch station. Ook sommige administratieve jobs vind je in je eigen regio. “Onze techniekers hebben vaak een diploma secundair onderwijs: ideaal als je graag de handen uit de mouwen steekt en graag buiten werkt”, vervolgt Karolien. “Je kan bovendien altijd doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid. Dat doen veel van onze techniekers.”

Anders… en beter!

Er moeten ook bruggen gebouwd worden en infrastructuur vernieuwd, dus zijn ook ingenieurs zéér welkom. “Veel hoger opgeleide kandidaten kiezen bewust voor Infrabel en de nieuwe technologie die we in huis hebben”, stelt Karolien. “Bijdragen aan duurzame mobiliteit is steeds vaker een motivatie, net als een gezonde work-lifebalans. We zien ook wel kandidaten die teleurgesteld zijn over de invulling van hun job tijdens de coronacrisis, bijvoorbeeld omdat ze technisch werkloos werden... dat zul je bij ons niet gauw zien gebeuren .”

]]>

Shift naar digitaal en telewerk

Zijn de rekruteringen en aanwervingen online blijven doorlopen tijdens de coronacrisis en zijn Skype, Teams en thuiswerk ook bij Infrabel blijvers? “Klopt, we zijn online blijven rekruteren”, beaamt Karolien. “Via conference calls hadden we heel wat gesprekken met kandidaten. Ik denk wel dat videoscreening zal blijven, al verkiezen we toch menselijk contact (lacht). Positief is wel dat enkele dagen per week van thuis uit werken in onderling overleg en in functie van de job nu vlotter geregeld kan worden.”

De bedrijfscultuur: graag bijleren

“De spoorwegen leer je niet kennen tijdens je studies. Die kennis doe je op aan de Infrabel Academy, ons uitgebreide live en online opleidingsaanbod. Onze Academy is echt een pijler binnen het bedrijf. Je begint sowieso met een onthaaltraject over technologie en veiligheid. Dat is voor alle nieuwe medewerkers hetzelfde. Daarna volgt een diepgaande opleiding on the job met een mentor, online en in groep. Je kan ook als starter instappen in bijvoorbeeld een ICT-traineeship en dan kiezen voor een bepaalde afdeling. We promoten interne mobiliteit, waarbij je altijd perfect in een job op maat van je interesse en ambitie terechtkomt. Daarom is graag bijleren hier zo belangrijk.”

Infrabel past ook bij jouw profiel

Een psycholoog die aan de slag wil in een seinhuis, je zou het niet meteen verwachten. Toch zie je ook heel wat atypische diploma’s bij Infrabel. “Doorgroeien kan altijd” besluit Karolien. “En mogelijkheden zijn er volop. Vanaf september organiseren we weer jobdagen, maar onze Job Dates en Job Webinars staan altijd online. Kennismaken en vragen stellen kan per chat of videocall. We antwoorden zo snel mogelijk op je vraag. Je vindt ook altijd de naam van een recruiter of een afdelingsverantwoordelijke bij een vacature. Neem dus vooral persoonlijk contact met ons op.”

]]>