Don Bosco Gerdingen wuift schoolverlaters op bijzondere wijze uit

Print
Don Bosco Gerdingen wuift schoolverlaters op bijzondere wijze uit

Foto: Peter Surleraux

Gerdingen

Bree - De Vrije Basisschool Don Bosco in Gerdingen neemt ieder schooljaar feestelijk afscheid van haar laatstejaars. Door de coronamaatregelen kon dat deze keer niet op de gewone manier. Toch wilden ze dat ook in dit speciale jaar het afscheid voor hun leerlingen speciaal zou zijn.

De gebruikelijke feestelijke diploma-uitreiking met optredens en filmpjes en gezellig samenzijn met ouders zat er dit jaar niet in. Maar directeur Jos Evens en zijn hele schoolteam wilden "hun jongens en meisjes" niet zomaar laten vertrekken. Het resultaat was een heuse drive-in diplomaviering. De ouders reden met hun kinderen in de auto de speelplaats op tot bij het podium, door een erehaag van applaudiserende personeelsleden. Daar werden ze verwelkomd door de directeur. Zoals andere jaren hadden de leerlingen zelf ludieke filmpjes gemaakt. Ditmaal werden ze niet getoond in de feestzaal, maar gestreamd naar de smartphones van de ouders, die ze konden bekijken in hun wagen. Op het podium mochten de leerlingen hun pakketje met o.a. diploma ophalen, waarbij de leerkrachten goedkeurend toekeken.
Op die manier bleef iedereen altijd op veilige afstand en konden ze toch afscheid nemen van de school en van elkaar.
Voor de leerlingen van het zesde leerjaar en hun ouders werd deze dag die ze toch nooit zullen vergeten helemaal een onvergetelijke dag


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio