© Irma Vranken

Herstart van Danscenter Bolero na coronacrisis

Op 13 maart werd de wereld, ook de danswereld, opgeschrikt door het vreemde nieuws. Het Covid-19 virus had hard toegeslagen in China en kwam onze kant op. Alles moest meteen dicht; cafés, restaurants, winkels en ja... ook dansscholen sloten de deuren en de parketvloer werd zonder pardon achtergelaten.

Irma Vranken

"Het nieuws sloeg in als een bom, verder dansen was uitgesloten. Dansers zijn optimisten, dus dachten wij, samen met onze leden, dat het maar voor enkele dagen of een paar weken zou zijn. Maar het liep anders. Het werden maanden", klinkt het bij dansschool Bolero.

"We werden wel goed geïnformeerd door Sport Vlaanderen en Danssport Vlaanderen. Wij moesten verschillende fasen door en zaten in spanning te wachten op fase 4. Fase 4 laat namelijk toe dat we samen met 50 personen mogen sporten (dansen dus) zonder rekening te moeten houden met het begrip “social distance” en zonder mondkapje. Wel moeten we in het horecagedeelte de regels respecteren die gelden in cafés en resaurants."

"Donderdag 2 juli was het zover: fase 4 ging van start. Danscenter Bolero had het zo geregeld dat iedereen moest inschrijven zodat we zeker de 50 personen niet zouden overschrijden. Het werd een blij weerzien onder de leden na een sluiting van ruim 3 maanden."

"We hebben dan ook besloten om tijdens de vakantiemaanden juli en augustus drie oefenavonden per week te houden om de geleden schade in te halen. De zaterdagen zijn volzet maar op dinsdag en donderdag zijn er nog enkele plaatsen vrij. Ook salondansers van andere dansclubs of dansscholen zijn welkom. Wel even inschrijven via onze website www.bolerodanscenter.be."


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio