©  BELGAIMAGE

Duizenden World of Warcraft-spelers houden virtuele herdenking voor overleden vriend

In het online spel World of Warcraft hangt de laatste tijd een grimmige sfeer. Woensdag werd er een online herdenkingsdienst gehouden na de dood van een van de meeste gekende spelers.

Spelers van over heel de wereld hebben zich woensdag verzameld in Azeroth’s Stormwind Cathedral in het online spel World of Warcraft. Ze zijn bij elkaar gekomen om een van de meest gekende spelers te herdenken. Byron “Reckful” Bernstein stierf eerder deze week na zelfmoord. Hij was 31 jaar oud.

De man was een fervente speler van de game en zelfs het team achter het spel bracht een eerbetoon aan hem. Op twitter noemde ze hem “een van de meest memorabele World of Warcraft-spelers aller tijden.”

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook streamingdienst Twitch bracht een statement naar buiten na de dood van Bernstein. “Hij was een van de pioniers in het streamen en hielp de hele industrie vooruit. Byron was iemand die sprak over zijn problemen om anderen de kans te geven dat ook te doen. Nu we dit verlies verwerken, moeten we erkennen dat het stigma rond mentale gezondheid en de behandeling ervan mensen er vaak van weerhoudt om de hulp te zoeken die ze nodig hebben.”

De spelers van over heel de wereld gingen, in het spel, op één knie zitten als eerbetoon aan Bernstein.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.