Eerste grabbelpasactiviteit van de zomervakantie meteen een schot in de roos

Print
Riemst - Woensdag 1 juli was de start van de zomervakantie en dus organiseerde de jeugddienst Riemst al haar eerste grabbelpasactiviteit. En of dat het een succes was! Maar liefst 23 kinderen tussen 6 en 9 jaar vonden hun weg naar het sport- en speelplein in Herderen.

De eerste activiteit was een workshop kampvuurgerechtjes klaarmaken. Eerst leerden ze onder deskundige leiding van Sam een vuur aanmaken. Hoe maken we een vuur aan? Waar moeten we aandacht aan schenken? Hoe koken we op een vuur? Op deze en nog meer vragen kregen de jongens en meisjes een antwoord. Er werd met verschillende materialen en werktuigen gewerkt om tot een heerlijk resultaat te komen.
Marshmallows, chocoladebroodjes, bakbananen met chocolade, worstjes, spek én popcorn stonden op het kampvuurmenu. De monitoren Marine en Tom hielpen de kindjes bij de bereiding van al deze lekkernijen.
Af en toe viel er ook een drupje regen, maar dat kon de pret niet drukken. De kinderen hebben zich naar hartenlust kunnen uitleven en weten nu alles over kampvuurgerechtjes. Elien Severens van de jeugddienst was dan ook heel tevreden over het eindresultaat.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio