©  Photo News

RB Leipzig heeft als eerste Duitse club uitzicht op spelen met publiek

RB Leipzig heeft donderdag de goedkeuring gekregen van haar lokale autoriteiten om, onder strikt protocol, een deel van haar stadion te vullen met publiek bij de herstart van de Bundesliga in september. Leipzig mikt erop 20.000 toeschouwers toe te laten, de helft van haar totale capaciteit.

Bron: BELGA

De fans moeten allen een mondmasker dragen en één zitje tussen laten, tenzij het om personen van één en hetzelfde gezin gaat. Volgens Bild zou de verkoop van voedsel verboden zijn, maar drank zou wel verkocht mogen worden. Supporters zouden ook niet met het openbaar vervoer naar het stadion mogen komen. Een terugkeer met fans is bovendien enkel mogelijk indien de coronapandemie blijft verminderen.

Nog volgens Bild hebben ook Bayern München, Borussia Dortmund en FC Keulen gelijkaardige voorstellen gedaan aan hun respectievelijke lokale autoriteiten. In Duitsland zijn de regio’s immers verantwoordelijk voor het departement volksgezondheid. Dortmund zou hopen een derde van haar stadion te laten vollopen, goed voor zo’n 28.000 plaatsen.

De Bundesliga was midden mei het eerste grote voetbalkampioenschap dat kon heropstarten, weliswaar achter gesloten deuren. Vorig weekend werd de competitie beëindigd. Bayern werd voor de achtste opeenvolgende keer landskampioen.