©  EPA-EFE

Manchester City kent in de week van 13 juli zijn lot in zaak tegen de UEFA

Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) zal in de week van 13 juli beslissen of de Engelse topclub Manchester City al dan niet voor twee jaar wordt uitgesloten van Europees voetbal. De algemeen directeur van het TAS, Matthieu Reeb, verklaarde dat donderdag.

Bron: BELGA

Begin juni bestudeerde het TAS drie dagen lang, via videoconferentie, het beroep van de club van Rode Duivel Kevin De Bruyne tegen de beslissing van de financiële controlekamer van de UEFA om Manchester City voor twee jaar uit te sluiten van Europees voetbal omwille van inbreuken op de Financial Fair Play-regelgeving. De Engelsen kregen naast de schorsing ook een boete van 30 miljoen euro opgelegd.

City reageerde in februari, bij de bekendmaking van de schorsing, niet verrast op het nieuws en verklaarde onmiddellijk naar het TAS te zullen stappen. Bij een effectieve uitsluiting zouden de Citizens meer dan honderd miljoen euro per jaar mislopen.

Een eventuele beslissing van het TAS in het nadeel van City belet de Engelse topclub wel niet de Champions League van dit jaar verder af te werken. Kevin De Bruyne en co wonnen voor de coronacrisis hun heenwedstrijd in de achtste finales met 1-2 bij Real Madrid. De eindfase van het kampioenenbal zal in augustus in Lissabon worden gespeeld.