© Raf Deckers

© Raf Deckers

© Raf Deckers

© Raf Deckers

© Raf Deckers

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Quarantieners nemen afscheid van Kimaatschool

De leerlingen van het 6de leerjaar vierden het einde van hun schoolloopbaan op een originele manier. Ook de kleuters van de derde kleuterklas werden feestelijk gevierd. Na het ontvangen van een welverdiend diploma gleden ze van de glijbaan door de zeepbellen naar het eerste leerjaar! Het zesde leerjaar sprong de toekomst tegemoet.

Raf Deckers

Het feestje voor het 6de leerjaar startte op maandag 29 juni om 12 uur. Het begon allemaal met een lesje buikdansen van Marratu. De leerlingen kregen belletjes rond de heupen en lieten deze rinkelen zodat Rudolf het rendier er rode wangetjes van kreeg. Vervolgens kwam goochelaar Patrick langs. Hij leerde de 'quarantieners' verschillende coole trucjes! Daarna werden spellen gespeeld die bezorgd werden door de jeugddienst van Bree en MOEV.

Na het avondeten, frietjes, volgde een geweldig dansfeest onder leiding van dj Chiel Pouders (Hyper Mixes). Als kers op de taart kwam nog vuurspuwer Jimmy langs met ongelooflijk fascinerende trucs. De avond werd afgesloten met een rituele verbranding van de schriften. Vervolgens "sliepen" de kids met zijn allen in de turnzaal. De ochtend erna, dinsdag 30 juni, kwamen de kleuters van de 3de kleuterklas terug op school aan en kregen net zoals het 6de leerjaar een heerlijk ontbijt, fijn verpakt door de mensen van de Lidl. Voor de kleuters werd dit ontbijt gegeten in hun toekomstige klas: het 1ste leerjaar. Hier kregen ze hun eerste taallesje van juf Lien. Daarna maakten ze kennis met de nieuwe speelplaats waar ze vanaf september mogen spelen.

Toen kwam het moment eraan voor de proclamatie. Het werd een afsluitfeest met muziek, grapjes van de directeur, een bellenbaasmachine en een glijbaan! Uiteindelijk volgde ook de proclamatie van het 6de leerjaar. Er werd gedanst, gelachen, er vloeiden traantjes maar uiteindelijk werd met een lach afscheid genomen van de juffen, de meester, de directeur, van elkaar en van de school. Nu fijn genieten van een welverdiende vakantie!


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio