Veel tranen op de laatste schooldag in de SBS Koersel

Print

Koersel

Beringen - Tijdens de lockdown periode en ook na de heropstart van de lessen hebben de leerkrachten van de SBS Koersel meer dan het beste van zichzelf gegeven.

De leerkrachten wiens lessen wegvielen omdat alleen de hoofdvakken gegeven werden door de klasleerkrachten gingen andere uitdagingen aan!

De leermeesters L.O., meester Isidoor en juf Caroline toverden met geschilderde cirkels, bollen, lijnen en strepen de speelplaats om tot een kleurrijk geheel. De kinderen kunnen nu grote en echte spellen spelen zoals mens erger je niet, vier op een rij, twister enz...
Een echte verfraaiing van de speelplaats en een plezier voor alle leerlingen!
De leermeesters van de levensbeschouwelijke vakken vroegen aan de leerlingen om een dagboekje bij te houden en af en toe een fragment door te sturen. Deze fragmenten, tekeningen, werkjes, gedichten, quotes werden gebundeld en zijn een blijvende en waardevolle herinnering aan een vreemde periode. We konden lezen dat er in deze coronatijd fijne dingen gebeurden waar anders geen tijd voor was. Kinderen en ouders trokken ook meer de natuur in. Maar in de meeste briefjes kwam het woord 'missen' terug.
Daarom besloot juf Karin om in de klassen een verbindingsritueeltje voor te stellen voor al wie dit nu of later kan gebruiken bij een gevoel van gemis.
Leerlingen van het vierde leerjaar gingen aan de slag om een dans te maken op het bijhorende rap-lied.
Ook leerden ze samen het versje van Joke Van Leeuwen nl. 'De zon blijft de zon en de maan blijft de maan en wat nu gebeurt gaat voorbij, maar ben je voorlopig ver van me vandaan, dan denk ik je dicht bij mij!'
In elke viering per graad op de laatste dag van dit vreemde schooljaar kwam dit aan bod.
Want: 'Knoop het in je oren! Vergeet nooit dat wij samen horen!' Opvallen bij het afscheid op dinsdag middag vloeide er meer traantjes dan op 1 september bij de start van de scholen.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio