Reserveer je Hechtel-Ekselse zaal vanaf 1 juli makkelijk digitaal

Print
Hechtel-Eksel - Op zoek naar een rustige vergaderzaal, een aangename sportruimte of een leuke zaal om een familiefeest te organiseren? Voor de meest uiteenlopende activiteiten biedt het gemeentebestuur verschillende zalen en lokalen aan. Die kan je vanaf 1 juli makkelijk online reserveren via https://reservaties.hechtel-eksel.be

“Eerder rolden we al werken via online afspraak, online inschrijving voor zomerkampen, online verkoop van tickets en zelfs online opzoeking van begraafplaatsen uit. Nu is er alweer een digitale nieuwigheid: online zaalreservatie. Dit alles kadert perfect binnen de digitalisering van onze diensten, een belangrijk speerpunt in het meerjarenplan 2020-2025”, zegt burgemeester Jan Dalemans.

Voordelen

“Deze nieuwe manier van werken biedt veel voordelen. Vanaf 1 juli kan je de beschikbaarheid van onze zalen makkelijk van thuis uit nagaan via https://reservaties.hechtel-eksel.be, dag én nacht. Hier kan je vervolgens ook meteen je reservatieaanvraag doen. Zodra je aanvraag geaccepteerd of geweigerd is, ontvang je automatisch een e-mail in je mailbox. Bovendien kan je de reservatie ook steeds makkelijk online annuleren. In de toekomst zal je niet alleen zalen, maar ook materialen via dit systeem kunnen uitlenen”, legt schepen van cultuur en evenementen Kelly Leenaerts uit.

Welke zalen?

Het online reservatiesysteem groepeert alle zalen op één locatie. De reservatie van zalen in De Schans, De Geer, de gemeentelijke sporthal, het Duinenstadion, de turnzaal van de GBS en het Parochiecentrum verloopt vanaf 1 juli dus via https://reservaties.hechtel-eksel.be.

“Zowel de sportvereniging die wekelijks in de gemeentelijke sporthal traint als de vereniging die slechts één keer per jaar een eetdag in De Geer organiseert, kan zijn reservatie handig beheren binnen onze online toepassing. De zaalbezetting wordt eenvoudig grafisch weergegeven zodat je meteen een mooi overzicht krijgt”, licht schepen Nele Lijnen toe.

Erkende verenigingen

Erkende Hechtel-Ekselse verenigingen vormen de grootste en belangrijkste groep van zaalhuurders. Voor deze verenigingen maakte het gemeentebestuur alvast een account in het online reservatiesysteem aan. Alle reeds gemaakte reservaties werden uiteraard ook al overgezet naar het nieuwe systeem. Zo helpt de gemeente haar verenigingen snel op weg.

Aan de gebruikersreglementen (tarieven, gebruiksvoorwaarden,…) verandert niets. Natuurlijk gelden er in coronatijden wel aangepaste regels over wat mag en wat niet mag in de gemeentelijke zalen.

Vrijetijdsloket

Het vrijetijdsloket blijft uiteraard bestaan. Zij behandelen alle online reservatieaanvragen en staan paraat om iedereen wegwijs te maken in het nieuwe reservatiesysteem. Dat kan tijdens een afspraak. Die maak je via www.hechtel-eksel.be/afspraak of telefonisch via 011/73.01.50. De medewerkers van het vrijetijdsloket blijven persoonlijke dienstverlening hoog in het vaandel dragen.

Wens je meer info over de concrete werking van het online zaalreservatiesysteem? Surf dan naar www.hechtel-eksel.be/nieuw-online-zaalreservatie


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio