Elf proclamaties op campus de helix

Print
Maasmechelen - Op campus de helix vonden op maandag en dinsdag de proclamaties plaats. In tegenstelling tot andere jaren konden de traditionele proclamaties niet doorgaan. Dus moest er (online) vergaderd en gepuzzeld worden. Telkens als er een scenario was uitgewerkt, werden de coronamaatregelen aangepast en kon men opnieuw beginnen. Uiteindelijk werden elf proclamaties georganiseerd.

Het preventieteam en de werkgroep die instaat voor de organisatie van de proclamaties hebben vier keer een nieuw scenario moeten uitwerken om te voldoen aan de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen. Het werden elf proclamaties die konden plaatsvinden in het sportcomplex van de school.

In totaal mochten er tijdens elke proclamatie maximum 100 personen aanwezig zijn. De zaal werd zo ingedeeld dat leerlingen samen met twee personen op voldoende afstand van elkaar zaten. Handen ontsmetten bij het binnenkomen, aangeduide plaatsen en verplichte mondmaskers hoorden erbij. De proclamaties verliepen telkens in een aangename sfeer. De diploma’s werden tot bij de leerlingen gebracht en in plaats van een handdruk kregen ze een elleboogje. De aanwezigen waren tevreden dat ze bij het belangrijkste moment van de schoolcarrière van de leerlingen mochten zijn.

Speciale verrassing was een compilatie van videoboodschappen van bekende Vlamingen. Dat het geen gewone proclamatie ging worden, was al lang bekend en daarom had leerkracht Elke Coenen het initiatief genomen om een massa bekende Vlamingen te contacteren met de vraag om een persoonlijke boodschap, een levensles of een woord van hoop en bemoediging te richten tot de afgestudeerden van campus de helix. Kim Clijsters, Wouter Beke, Wim Terwingen, Karen Damen, Björn Soenens, Danny Vukovic en 27 anderen bezorgden een videoboodschap. Zij hadden persoonlijke felicitaties voor alle afgestudeerden van campus de helix.

(Foto's van Stefanie Pannemans)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio