Koppel zwaait met wapens naar Black Lives Matter-demonstranten die voor hun huis passeren

Print

Video: KameraOne/NDM

Terwijl Black Lives Matter-demonstranten vreedzaam langs hun villa in de Amerikaanse stad St. Louis (Missouri) trekken, richt een advocatenkoppel hun wapens op de actievoerders. De Amerikaanse president Donald Trump heeft de video geretweet.

Honderden demonstranten waren op weg naar het huis van burgemeester Lyda Krewson om haar ontslag te vragen. Die had zich de woede van de demonstranten op de hals gehaald omdat ze de namen en adressen bekendmaakte van de bewoners die hadden voorgesteld om het politiebudget te verlagen.

De actievoerders hadden zich toegang verschaft tot een private weg langs het huis van het koppel. Daar zwaaiden Mark en Patricia McCloskey met een halfautomatisch geweer en een klein pistool. Op de website van het advocatenkantoor van het echtpaar, het McCloskey Law Centre, staat te lezen dat het koppel dertig jaar getrouwd is en een volwassen dochter heeft.

In een reactie zeggen ze dat ze buiten zaten te eten toen “een boze menigte van minstens honderd man” een hek kapotmaakte om op de private weg te komen, en dat ze vreesden voor hun leven. Actievoerders zouden hen bedreigd hebben en sommigen zouden wapens gedragen hebben.