Marc stelt tuin met meer dan 400 soorten geraniums open

Print

Foto: Andre Caubergs

Paal

Beringen - Jaarlijks houdt Marc Vanholst het laatste weekend van juni zijn open geranium tuindagen. Bezoekers kunnen er dan genieten van een wandeling door zijn tuin in de Grote Hoefbladstraat in Paal terwijl de man een deskundige uitleg geeft over zijn geraniums.

Met fierheid en kennis geeft Marc met zijn groene vingers en duidelijke verstaanbare taal uitleg over de geraniums in zijn tuin. Zo leren bezoekers verschillende soorten kennen. Al kunnen ze wel niet allemaal aan bod komen: Marc heeft maar liefst meer dan 400 soorten in zijn tuin staan.

Geraniums kweken is ook uitproberen. Zo heeft Marc via een kruising in 2006 een nieuwe geranium gekweekt. Een kleine bodembedekker die ideaal is voor tussen de stenen van een rotstuin, waar het kleine witte bloemetje fel afsteekt tegen het kleine paarsbruine blad. Hij noemde het bloempje naar zijn dochter Sanne. Zo werd het dan In 2009 gecommercialiseerd en werden er zo'n 600 planten geëxporteerd voor een expo naar Engeland. Daar was de 'Witte Sanne' op één dag volledig uitverkocht. 

Wil je ook meer weten over geraniums? Marc is (normaal) elke zaterdag in zijn tuin bezig. Als je een wandeling of fietstochtje doet richting Venusberg en de poort van de tuin in de Grote Hoefbladstraat staat open,  spring dan gerust even binnen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio