Beringse markt verhuist tijdelijk

Print
Beringse markt verhuist tijdelijk
Beringen - Door geplande riolerings- en wegenwerken in het centrum van Beringen verhuist de wekelijkse woensdagmarkt vanaf 1 juli tot zolang de werken duren. De traditionele opstelling wijkt uit naar de Hoogstraat, de Onze-Lieve-Vrouwstraat, de Stadswal en de Brouwersstraat.

“We hebben ervoor geopteerd om de markt in het centrum te houden zodat de horeca en winkels nabij blijven”, legt schepen van ondernemen en lokale economie Werner Janssen uit. De traditionele opstelling wijkt uit naar de Hoogstraat, de Onze-Lieve-Vrouwstraat, de Stadswal en de Brouwersstraat. “Om dit alles zo goed mogelijk te laten verlopen, worden de verkeersregels tijdelijk aangepast. De volgende straten worden tijdens deze periode afgesloten: de Blijkstraat ter hoogte van huisnummer 13, de Hoogstraat ter hoogte van de markt, de Brouwersstraat ter hoogte van de Paalsesteenweg, de Onze-Lieve-Vrouwstraat ter hoogte van de Burgemeester Geyskensstraat, de Stadswal ter hoogte van de Brugstraat en de Brugstraat ter hoogte van de Kasteletsingel. In deze straten zal parkeren en stilstaan niet mogelijk zijn op woensdag van 6 tot 14 uur”, zegt schepen van verkeer Jean Vanhees.

Maar geen nood, de wekelijkse markt blijft even veelzijdig als voordien, met gevarieerde producten zoals voeding, kleding, textiel, juwelen, bloemen, planten enzovoort. De nieuwe opstelling werd zowel schematisch als met bijhorende foto’s van de handelaars en hun producten gebundeld in een brochure en breed verspreid. “Ook tijdens de eerstkomende markten zullen we deze infoboekjes blijven uitdelen”, aldus schepen Janssen.

Parkeren

Verder is er voldoende parkeergelegenheid voorzien. Meer bepaald aan de parking van de Step op de Paalsesteenweg en aan de oude VTI-gebouwen in de Blijkstraat. Ook de bewoners van de Onze-Lieve-Vrouwstraat, de Kruiwagenstraat, de Stadswal, de Brouwersstraat en de Hoogstraat kunnen best op dinsdagavond hun wagen hier parkeren.

"Onze handelaars rekenen nu meer dan ooit op jullie steun", zegt schepen Janssen nog. "Onze stadsdiensten hebben geprobeerd om je wekelijkse bezoek, ook in deze veranderde omstandigheden, zo aangenaam mogelijk te houden."

Nuttige informatie om mee te geven aan de bewoners: de huisvuilophaling in de straten waar de markt staat opgesteld, zal ’s morgens vroeg tussen 6.20 en 7 uur gebeuren. Ook via digitale weg kan je de nodige informatie raadplegen. Neem dus zeker een kijkje op www.beringen.be of via de stadsapp op je smartphone of tablet.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio