Inschrijvingen officieel van start aan Hogeschool PXL

Print

Foto: Gerrit Schuermans

Hasselt-Centrum

Hasselt - PXL is vanmorgen officieel van start gegaan met haar inschrijvingen. "Ieder jaar opnieuw een mooi moment waar we allemaal naar uitkijken", zegt algemeen directeur Ben Lambrechts. "Zeker in deze coronatijd is het fijn om weer een beetje beweging op onze campus te hebben."

"Toekomstige studenten starten hun inschrijving online door het invullen van hun gegevens", legt diensthoofd studentenadministratie Karen Weis uit. "Voor PXL-Music en PXL-Mad School of Arts kan dat pas op voorwaarde dat men geslaagd is voor de toelatingsproef. Na het invullen van de online inschrijving moeten we de inschrijving nog administratief verder afwerken. Een student kan ervoor kiezen om dit zelfstandig van thuis uit te doen, maar ze kunnen ook langskomen op afspraak op onze campus om alles in orde te maken. We zijn volledig coronaproof uitgerust en kunnen iedereen veilig ontvangen. We merken toch op dat maar liefst 70 procent  ervoor kiest om hiervoor persoonlijk langs te komen."

Traditioneel werden de eerste twee nieuwe studenten opgewacht door de algemeen directeur. Kelly Boers (Lommel) was als eerste op de afspraak en schreef zich in voor het graduaat orthopedagogie. Erwin Vandebeek (Hasselt) was de tweede vroege vogel en schreef zich in voor de educatieve bachelor lager onderwijs. Ze werden letterlijk in de bloemetjes gezet en kregen ook een PXL-hoodie aangeboden. "De eerste twee inschrijvingen zijn altijd speciaal voor mij en hebben meestal ook een streepje voor op de rest", grapte Ben Lambrechts.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio