15de wandeling naar Banneux

Print
15de wandeling naar Banneux

Foto: Miet Debay

Riemst - Vijftien jaar geleden besloot een groepje sportievelingen uit het jeugdvoetbal Riemst als dank naar Banneux te wandelen omdat drie jeugdploegen dat jaar kampioen gespeeld hadden.

De negen wandelaars vertrokken zaterdag 27 juni om 7u in Zichen en langs een goed uitgestippeld parcours en de nodige tussenstops bereikten ze rond 15u45 Banneux.
Na een welgekomen biertje werd de terugreis met auto’s aangevat. Normaal gezien gingen ze dan altijd bij Erik Liket barbecueën maar omwille van de coronamaatregelen werd uitgeweken naar de sporthal in Riemst.
Jaarlijks blijven ze deze wandeling doen in de maand juni of juli, echter vorig jaar hadden ze deze wandeling pas in september kunnen doen o.w.v. de zeer warme zomer. Maar toen hadden ze in de maand juli toch in de Jekervallei een kortere versie van 25 km, Klein Banneux genaamd, gemaakt waarbij er aan de Equador in Kanne een kapelletje was gebouwd.
Dit jaar verliep de wandeling onder aangenamere weersomstandigheden.
Johan Tans en Dirk Wijnen zijn er vanaf de eerste editie bij. Jean-Paul Palmans en Guy Toppets waren toe aan hun dertiende editie, Erik Liket, Johnny Thomassen en Ludo Ernens wandelden voor de zevende keer mee en Gerd Mengels voor de tweede keer.
Ook een dikke merci aan Willy Cleuren en Mark Decker, die de sportievelingen tijdens de wandeling hadden voorzien van eten en drinken.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio