Zesdeklassers nemen afscheid van GBS De Driesprong

Print

Millen

Riemst - Vrijdag 26 juni namen de leerlingen van het zesde leerjaar van GBS De Driesprong afscheid van hun lagere schoolcarrière.

Niet alleen corona, maar ook het weer gooide roet in het eten. Door de coronamaatregelen organiseerde de school het afscheid in openlucht, maar de weergoden beslisten daar op het laatste nippertje anders over. Daardoor moest alles binnen doorgaan en werd de groep ouders opgesplitst voor het afscheid.

Directrice Nele Ghysens verwelkomde de leerlingen en hun ouders met de woorden "Bijzondere periodes vragen dan ook om bijzondere proclamaties". Voor haar was het een beetje een speciale avond want tussen de dertien zesdeklassers zat haar dochter die afzwaaide. Dan namen de jongens en meisjes op hun beurt het woord en bedankten de leerkrachten en hun ouders. Het thema van de avond was dromen. De leerlingen hadden afgelopen week zelf een aantal filmpjes gemaakt waarin hun dromen tot uiting kwamen.

Vervolgens was eindelijk het moment aangebroken waar ze zo lang op hadden gewacht, nl. de diploma-uitreiking. Nu zijn ze klaar om ieder hun eigen toekomst tegemoet te gaan. Sommigen gaan naar Bilzen, anderen naar Tongeren en nog anderen naar Voeren. Eentje gaat zelfs voor zijn droom om basketter te worden naar de topsportschool in Wilrijk. Alle leerkrachten hadden ook nog een videoboodschap ingesproken nu ze er dit jaar niet fysiek bij konden zijn om deze jongens en meisjes heel veel succes te wensen in hun nieuwe uitdagingen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio