Fietsersbond van Sint-Truiden organiseert Midzomeravond-fietstocht

Print
Fietsersbond van Sint-Truiden organiseert Midzomeravond-fietstocht

Foto: Els Festraets

Sint-Truiden - Op zaterdag 20 juni organiseerde de Fietsersbond van Sint-Truiden zijn jaarlijkse midzomeravond-fietstocht. Dit was de eerste fietstocht die ze organiseerden in coronatijden, en daar was iedereen was heel blij om. De social distance-regels werden goed opgevolgd.

"Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, vertrokken we met kleine groepjes op verschillende tijden en verschillende richtingen. Iedereen moest op voorhand inschrijven en kreeg vervolgens een groepsnummer en een startuur", klinkt het bij de Fietsersbond van Sint-Truiden. "De groepjes vertrokken aan het station en ontvingen daar een routebeschrijving op papier. Een beetje in jeugdbewegingsstijl, waardoor sommigen zich weer een stuk jonger voelden."

Sommige groepjes fietsten via Wilderen, andere via Kerkom om zo aan te komen op de gemeenschappelijke verzamelplek: het waterreservoir van Velm. Hier konden de deelnemers genieten van het prachtige Haspengouwse Landschap en van een hapje en een drankje. Ze werden zelfs getrakteerd op een muzikaal intermezzo.Wie dat wou, kon na afloop mee iets gaan drinken in de brouwerij van Kerkom, waarna iedereen weer huiswaarts keerde. Het was een geslaagde tocht die zeker voor herhaling vatbaar was.

De Fietsersbond van Sint-Truiden gaat in de zomervakantie nog meer leuke tochten organiseren. Alle info is terug te vinden op de Facebookpagina van de Fietsersbond van Sint-Truiden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio