(COLUMN) Vakantiestad Hasselt

Print
Hasselt - Rudi Moesen schrijft een column over het dagelijkse leven in Hasselt.

Eindelijk zomer en vakantie, al zal die er dit jaar heel anders uitzien omwille van een stom virus. Wie had dit ooit kunnen denken? Ook voor mij geen verre trips deze zomer. Het wordt vooral genieten van eigen stad en streek. Ik geef jullie alvast enkele tips. Laten we gewoon hetzelfde doen als op reis alleen in eigen buurt.

Natuurlijk mag een fietstocht niet ontbreken op vakantie. Spring op je metalen ros en ontdek de buurt. Volg gewoon de pijlen van het fietsroutenetwerk, dat ons al 25 jaar naar de mooiste plekjes in Limburg. brengt. Sla nu eens links, dan eens rechts af. Je komt zo op locaties waar je nog nooit geweest bent. Fietsen door het water in Bokrijk of een tochtje door de Wijers in Zonhoven moet je natuurlijk ook doen.

Ook voor wandelaars heeft Hasselt heel wat troeven. Het groen tussen de Kinderboerderij en Bokrijk is eindeloos. Maar ook in de randgemeenten Kuringen, Stevoort of Sint-Lambrechts-Herk zijn er heel wat groene hotspots. Mijn absolute aanrader is de vallei van de Zwarte Beek. Daar vind je ook het hoogste punt, de nok van Hasselt. Ik heb het onlangs voor de eerste keer gespot (foto). Ook de TVL Wandelrally in Riemst is zeker ook een aanrader.

Hasselt heeft heel wat musea om te ontdekken. Zeg nu zelf, hoe lang is het geleden dat je nog eens in het Modemuseum of Jenevermuseum bent geweest? Maar er is ook het volledig vernieuwde Z33 of Villa Verbeelding op de Bampslaan, een plaats vol van woord en beeld. En het leukste is dat bijna alle musea voor Hasselaren gratis zijn.

Wil je gewoon even relaxen dan moet je zeker het vernieuwde stadspark gaan verkennen. Het Kapermolenpark heeft een volledige make-over gekregen. Je vindt er veel water en plekjes genoeg om tot rust te komen. Neem een deken en picknick mee en je krijgt meteen het vakantiegevoel. Het openluchtzwembad en de Japanse tuin liggen vlakbij.

Natuurlijk geen vakantie zonder terrasjes en die vind je in Hasselt bij overvloed. Er is de buurt van de gezellige Fruitmarkt, de nieuwe hotspot aan de Blauwe Boulevard en ook Westpunt moet je zeker eens bezoeken. Genieten van een hapje en drankje op een rustig plekje aan het water. Aan iedereen een fijne vakantie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio