Hasselt programmeert 10 zomerse beiaardconcerten

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - De Hasseltse jazzzangeres Kim Versteynen klom mee de beiaardtoren op om, begeleid door stadsbeiaardier Jan Verheyen, haar stem te laten schallen over de stad. Met live beelden konden de voorbijgangers en toehoorders het duo aan het werk zien op de stoep van de kathedraal.

Jan Verheyen, stadbeiaardier van Hasselt en Neerpelt, begeleidde de Hasseltse jazz-zangeres Kim Versteynen tijdens het eerste zomers beiaardconcert van 2020. Het duo speelde en zong deze keer geen jazz maar gaf zich ten volle voor de bekendste songs en ballades. Zo stonden ‘Wat een leven’, ‘Twee meisjes’ en ‘Killing me softly’ op de playlist. Het applaus was tot boven in de toren hoorbaar. Tussendoor veegde een fikse regenbui de straten schoon en moesten beeldschermen en elektronica even worden beveiligd. Het zorgde voor een welgekomen verkoeling en weerhield de passanten er niet van te blijven luisteren.
De gratis zomerse beiaardconcerten zijn een organisatie van de stad – dienst cultuur. Vanaf 3 juli zijn er nog negen concerten geprogrammeerd met piano en zang als aanvulling op de beiaard. Het programmaboekje van de beiaardconcerten is gratis beschikbaar aan de kathedraal en op de toeristische dienst.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio