Goffin in Nice niet opgewassen tegen omstreden Thiem

Print
Goffin in Nice niet opgewassen tegen omstreden Thiem

Foto: Photo News

David Goffin heeft zaterdagavond een derde nederlaag geleden in de Ultimate Tennis Showdown, een toernooi in het Franse Nice opgezet door Patrick Mouratoglou, de coach van Serena Williams.

De Luikenaar, nummer 10 van de wereld, ging met 3-1 onderuit tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 3). De setstanden waren 15-10, 16-10, 13-10 en 14-16.

Dominic Thiem is zowat de enige toptennisser die de voorbije weken aanwezig was op de desastreuze Adria Tour van Novak Djokovic en toch nog actief is in het internationale tenniscircuit. De Oostenrijkse nummer drie van de wereld testte voor zijn vertrek nog drie keer negatief op Covid-19 en vond het - in tegenstelling tot zijn collega’s - dan ook niet nodig om zichzelf twee weken in quarantaine te zetten. Een beslissing die niet bij iedereen in goede aarde viel.

Voor Goffin was het zijn derde verlies. Hij was het toernooi begonnen met nederlagen tegen de Fransman Richard Gasquet (ATP 50) en de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 8). Vorige week herpakte de Luikenaar zich met zeges tegen de Australiër Alexei Popyrin (ATP 103) en de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 56). Zondag speelt hij nog tegen de Duitser Dustin Brown (ATP 239).

Na een round robin gaan de zes best geklasseerde tennissers door. De top twee plaatst zich rechtstreeks voor de halve finales, de nummers drie tot zes spelen een play-off voor een stek bij de laatste vier.