Drive-in proclamatie in Boxbergheide

Print
Genk - Een klassieke proclamatie in zaal De Schalm voor de afgestudeerden van de vrije kleuter- en basisschool van Boxbergheide met een receptie voor de ouders zat er dit jaar niet in. Maar dat was geen ramp, want leerkrachten zijn creatief. Zij organiseerden een drive-in proclamatie voor zowel de oudste kleuters als de leerlingen van het zesde leerjaar.

De 'bubbels', één auto per gezin, verzamelden op het kerkplein waar de wagens versierd werden met linten en ballonnen onder het motto 'Corona, blijf in je auto'. Eens dat gebeurd was, reden ze in stoet en luid toeterend naar de speelplaats waar ze ingewuifd werden door leerkrachten en directie.

Nadat alle auto's netjes in een halve cirkel opgesteld waren op de speelplaats mochten de 'afstuderende' kleuters naar hun klasbubbel om alle aanwezigen welkom te heten en hen te laten genieten van een dansje. En dan volgde natuurlijk het moment suprême: de diploma-uitreiking met claxonapplaus. Voor deze kleuters, die in september het basisonderwijs binnenstappen, is dit een moment om nooit te vergeten.

Enkele dagen later werd voor de afgestudeerden van het basisonderwijs - die in het september naar het middelbaar gaan - een gelijkaardige plechtigheid georganiseerd. Hoe moeilijk en ingewikkeld de coronaperiode ook was, deze proclamatie zal voor deze jongeren een merkteken in hun leven blijven.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio