Eerste Tongerse co-working space officieel geopend

Print
Tongeren - Onder grote belangstelling van het gemeentebestuur, de lokale handelsorganisaties Unizo, de Middenstandsraad en de Tongerse ondernemers opende op vrijdag 26 juni 'Aant 't Werk', de eerste Tongerse co-working space. Het voormalige pand van Huis Vroonen is nu een gezamelijke ruimte waar zeven individuele ondernemingen een onderdak kunnen krijgen.

"Het is voor Tongeren een nieuw concept", zeggen Danny en Noella Vroonen. "Starters of ondernemers die op zoek zijn naar een pand, kunnen hier op een flexibele en goedkope manier hun plaats vinden in het hartje van de stad. De co-working space heeft naast verschillende individuele kantoren ook een echte winkeltoog en een winkelruimte. Retailers en makers kunnen gebruik maken van de ruime gedeelde etalage."

Schepen van Economie Marc Hoogmartens: "Dit winkelpand heeft een hele historiek. Bedrijven evolueren, net als handelskernen. Als de vraag verandert, verandert ook het aanbod. Door het wegvallen van passage, duikt er meer leegstand op. Dit project toont hoe stadskernen relevant zullen zijn in de toekomst. Dit concept zorgt voor werkplekken in de binnenstad. De coronacrisis heeft getoond dat flexibiliteit het nieuwe normaal wordt. Thuiswerk heeft ook haar beperkingen. Flexplekken nabij de woning verzoenen het beste van beide werelden. Aan alle creatieve geesten waar het ondernemerschap kriebelt, maar waar ook nog enige koudwatervrees aanwezig is, zet de stap! Hier is alles aanwezig."

Tongeren is “de eerste stad” waar starters of ondernemers die op zoek zijn naar een pop-up, pop-out een flexkantoor of een sateliet-werkplek de “eerste stap” kunnen zetten naar een echt pand. De laagdrempelige en flexibele methode is in een economie onder druk de ideale manier om het Tongerse handelscentrum een fikse boost te geven met nieuwe ideeën.

Alle info: www.aantwerk.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio