23 jeugdwerkingen krijgen pakket met materiaal voor coronaveilige zomer

Print
Genk - Genk verdeelde pakketten met materiaal onder 23 Genkse jeugdwerkingen voor een coronaproof zomervakantie. De pakketten zijn bedoeld om verenigingen te ondersteunen bij het coronaproof maken van hun zomerkampen en bevatten zaken zoals mondmaskers, face shields, afstandsthermometers en affiches. De stad ondersteunt de Genkse jeugdwerkingen ook nog op andere manieren, zoals met advies van de preventieadviseur of met systemen om contactloos te betalen.

Beschermingsmateriaal

“De pakketten worden verdeeld onder zestien jeugdverenigingen, zes speelpleinwerkingen en GIGOS jeugdwelzijnswerking, die verspreid is over zeven locaties”, verduidelijkt schepen van Jeugd Toon Vandeurzen.

In totaal verdeelt de jeugddienst onder de jeugdverenigingen maar liefst 800 stoffen mondmaskers, 58 face shields, 350 sensibiliseringsaffiches en 28 afstandsthermometers.

De speelpleinwerkingen en GIGOS ontvangen daarbovenop 33 spraybussen met 130 liter handgel en 60.000 papieren zakdoekjes. Verder werden nog drie bancontactsystemen verdeeld onder de speelpleinwerkingen die er nog geen hadden. Ten slotte zorgt de jeugddienst voor maar liefst 875 meter aan dranghekken. “Om het compleet te maken, voorzien we ook een hygiënepakket voor de gebouwen van de jeugdbewegingen”, vervolgt schepen Vandeurzen. De pakketten worden verspreid vanuit Jeugdcentrum Rondpunt 26.

Goede voorbereiding

“We willen de jeugdbewegingen en de deelnemende kinderen een zorgeloze vakantie laten beleven. Door een goede voorbereiding is dit mogelijk. Verenigingen konden bovendien advies opvragen bij de stedelijke preventieadviseur om te checken of hun speelpleinwerking of kampterrein voldoende coronaproof is”, besluit Vandeurzen.

Eerder maakte de stad al € 40.000 aan extra werkingsmiddelen vrij om een goede doorstart voor dertig jeugdverenigingen te garanderen. Bovendien werd ook nog eens € 10.000 voorzien in de vorm van logistieke ondersteuning. “We zorgden er verder voor dat 50% van de werkingssubsidies vervroegd werden uitbetaald en zo de verenigingen een hart onder de riem te steken.

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio