Red het klimaat: Nature Escape Room in Hengelhoef

Print

Foto: Patricia Willems

Genk - Normaal gezien is een escaperoom een activiteit waarbij je opgesloten wordt in een ruimte. Aan de hand van puzzels en raadsels moet je dan een uitweg vinden. Voor deze avontuurlijke ‘Nature Escape Room’ heeft natuurvereniging Limburgs Landschap vzw het concept op zijn kop gezet.

Je loopt vrij rond in de natuur, maar de wereld vergaat! Het is aan jou (en je bubbel) om het klimaat en dus ook de mensheid te redden! Kraak de code en word een echte klimaatheld! Als locatie koos Limburgs Landschap hun natuurgebied in Hengelhoef, waar dennenbossen elkaar afwisselen met gemengde loofbossen. Hengelhoef staat ook bekend voor zijn paddenstoelen, vijvers, eco-volkstuin, imkerij en natuurlijk het gezellige bezoekerscentrum. Een ideale uitstap - dichtbij huis - voor het hele gezin!

Praktisch
Je kan de ‘Nature Escape Room’ ontdekken vanaf 17 juli tot 20 september in het Bezoekerscentrum Hengelhoef: Hengelhoefdreef 6, 3530 Houthalen-Helchteren.
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, onder begeleiding van (groot)ouders.

Reserveren kan enkel via: hengelhoef@limburgs-landschap.be, met vermelding van
- je gezinsnaam en het aantal deelnemers
- je lidnummer (Limburgs Landschap vzw)
- je gewenste datum/data (mogelijk op do, vr & zondag vanaf 14u tot 17u)
Je reservering ligt enkel vast als je een bevestigingsmail ontvangen hebt.

Kostprijs
De kostprijs bedraagt 5€/pp en je betaalt een waarborg van 25€.
Kinderen tot 8 jaar nemen gratis deel!
Opgelet, enkel leden van Limburgs Landschap vzw kunnen deze activiteit boeken!
Ben je nog geen lid? Word dan ter plekke lid van onze natuurvereniging voor 15€ (voor het hele gezin). Je ontvangt dan ook meteen je welkomstpakket! Alle kosten worden ter plaatse cash betaald.

Deze Nature Escape Room is het resultaat van een samenwerking tussen Limburgs Landschap vzw, vrijwilligers en dienst Toerisme Houthalen-Helchteren. De Nature Escape Room werd geproduceerd met duurzaam materiaal.

Foto: Marcel Smeers

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio