© AFP

Ruslan Malinovskyi (ex-Genk) knalt titelambities van Lazio aan diggelen met verwoestend schot

De titelambities van Lazio hebben woensdag een stevige knauw gekregen. Het team van Silvio Proto en Jordan Lukaku ging met 3-2 onderuit bij het Atalanta van Timothy Castagne.

Vincent Van Genechten

Aanvankelijk leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht. Al na elf minuten stonden de bezoekers 0-2 voor, dankzij een owngoal van Marten de Roon en een doelpunt van Sergei Milinkovic-Savic. De e-speler van Racing Genk krulde de bal perfect in het hoekje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar via Robin Gosens, Ruslan Malinovskyi en Jose Luis Palomino keerde ‘La Dea’ de situatie alsnog om. Die tweede, ook ex-Genk natuurlijk, kreeg teveel ruimte op de rand van de zestien en haalde verwoestend uit met z’n zware linker. De touwen werden net niet aan flarden getrapt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Castagne mocht in de 70e minuut invallen voor Atalanta, Lukaku deed dat zeven minuten later voor Lazio. Proto bleef als tweede doelman op de bank.

In de stand ziet Lazio Juventus, dat maandag 0-2 won in Bologna, tot vier punten uitlopen. Juventus deed een gouden zaak want ook nummer drie Inter liet punten liggen (3-3 tegen Sassuolo) en volgt nu op acht punten. Atalanta is stevig vierde en ook die plek geeft nog recht op deelname aan de Champions League.