FBI ontdekt dat strop in pitbox Nascar-piloot Darrell Wallace er al sinds vorig jaar lag

Print
FBI ontdekt dat strop in pitbox Nascar-piloot Darrell Wallace er al sinds vorig jaar lag

Foto: AFP

De strop die zondag werd aangetroffen in de pitbox van de zwarte Nascar-piloot Darrell “Bubba” Wallace op het circuit van Talladega in de staat Alabama lag daar al sinds oktober 2019. Dat concludeerde de Amerikaanse politiedienst FBI na een grondig onderzoek, dat de afgelopen dagen door vijftien speciale agenten werd uitgevoerd.

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie zal niet tot vervolging overgaan, “omdat er geen misdrijf is gepleegd”. De strop leek in eerste instantie bestemd voor Wallace, de enige zwarte piloot in de populaire Nascar Cup Series. De 26-jarige Amerikaan was erg aangedaan door de vermeende doodsbedreiging aan zijn adres en kreeg volop steunbetuigingen, met name ook van zijn collega’s in het racecircuit.

Maar volgens de FBI kreeg Wallace pas een week voor het begin van de race, die maandag werd gereden, box 4 op het circuit toebedeeld. Mede dankzij opgespoord videomateriaal kan de FBI bewijzen dat de strop daar al ruim een half jaar lag. Niemand kon volgens de FBI eerder dan een week voor de Nascar-wedstrijd hebben geweten dat Wallace die box toebedeeld zou krijgen.